Žumberkom na struju

ŽUMBERKOM NA STRUJU

Ne, ne, nisam dobio informaciju da će se graditi tramvajska pruga do Žumberka, samo sam bio dio ekipe koja je snimala promo filmić za Park prirode Žumberak.

Kad je frendica objavila na fejsu poziv da Park prirode Žumberak traži dobrovoljce za cjelodnevni izlet elektro bajkovima, koji bi onako usput snimali i montirali u neki promo video materijal, trebalo mi je ravno 4 i pol sekunde da se prijavim. Nije mi žao!

OKUPLJANJE

Meeting point je Autobusni kolodvor Samobor ujutro u 8.00 sati. Usput sam pokupio svog best frenda, kuma, kralja, inače idealan kandidat za izlet e-bajkovima, jer je u životu proveo ukupno 580 metara na biciklu. U Samoboru nas pokuplja kombi Parka prirode koji vozi striček Štef i vozi prema Budinjaku. 45 min zavojite vožnje. I evo nas, e-konji nas čekaju, da ih uzjašemo i progalopiramo Žumberkom.

ZumberkomNaStruju (3) (1280x960).jpg

To gore je neka kuća/zgrada/planinarski dom (Eko centar Žumberak). Sve je friško renovirano ili samo lijepo očuvano. U svakom slučaju, za svaku pohvalu (osim na kafe aparat :), ali o tome kasnije), vrlo ugodan prostor za okupljanje izletnika.

ZumberkomNaStruju (7) (1280x735)ZumberkomNaStruju (104) (1280x687)

Štef nam je usput ispričao kako ima traktor Ferrari koji uredno vozi 60-70 km/h i koji drifta u zavojima. Kad smo stigli gore, pokazao nam ga je – stvarno izgleda moćno, pravi Ferrari, morao sam se fotkati na njemu. A bilo bi zanimljivo probati i voziti to čudo. No, ovog puta smo se zadržali na dva kotača i jednom Bosch motoriću.

VOŽNJA

I pokret. E-bajkovi su prosječne kvalitete, a koliko smo čuli nabavljeni su EU lovom. Cool! Kažu nam da se mogu rentati po 50 kn/dan, a u ergeli ih ima 10. Odlično za neki manji team building ili privatno druženje frendova koji rijetko bicikliraju.

Žumberak je super! Ruta je brdovita, ali to sa e-bajkovima nije bio problem. Nije da nismo morali pedalirati, ali taman koliko treba da na kraju dana budemo umorni, ali ne crknuti. Pošto smo ovdje ipak bili sa svrhom (snimanje promo materijala), režiser i snimatelj (mi smo ih od milja zvali Refko i Čombe iz studia Akord) su tražili da neke scene ponavljamo pa smo se u nekoliko navrata morali vozati gore-dolje po ruti. Ah, nije lagan život nas glumačkih zvijezda!

EKIPICA

Šarena. Bilo je tu starijih i mlađih, muških i ženskih, parova i neparova, tetoviranih i netetoviranih, gipkih i krutih, ugodno popunjenih i tankih, s naočalama i bez itd.. Ali jedno je bilo zajedničko svima – svi smo bili nasmijani i u dobrom raspoloženju. A siroti e-bajkovi su se prilagodili svima. I svi smo se dobro zezali i uživali.

Eh, sad vidim da zapravo nemam puno drugih na fotkama osim kuma (onog koji je nikad nije biciklirao) i mene… no dobro, i tu i tamo naše glavne glumice plavojke Maje pa evo dvije milenijske (ozbiljna i neozbiljna) sa cijelom glumačkom ekipicom (fale Refko i Čombe).

ZumberkomNaStruju (107)

ZumberkomNaStruju (108)

HONORAR

Kao i svi pravi glumci, i mi smo dobili honorar. I to obilan. Doslovno. Prvo ujutro hrenovke i jajca. Onda, u birtiji na pola puta, bučnicu – njami! I na kraju vožnje, platu plodova Žumberka – domaćeg sira i vrhnja, kobasica, špeka i tak…

A jedino što sam ja htio popiti je kava iz aparata.
Pokušaj 1: uzmem sitniš (posudim), odem do aparata, ubacim sitniš, sačekam kavu, ne dočekam kavu jer nisam stavio čašu.
Pokušaj 2: uzmem sitniš (opet posudim), odem do aparata, ubacim sitniš, stavim čašu, sačekam kavu, dočekam samo mlijeko.
Pokušaj 3: e neću više pokušavati!

JA BI/ĆU OPET

I za kraj ovog kratkog, ali slatkog, putopisića, mogu reći da je Park prirode Žumberak super za ovakav izlet. Cijena najma e-bicikla od 50 kn/dan je stvarno povoljna, a mislim da bi mnogim biciklistima-rekreativcima ovakvi bregi radili probleme sa običnim biciklima. Ja sam jedan od takvih.

A pošto mi se stvarno svidjelo, potruditi ću se okupiti svoje bic društvo i uskoro proći istu ovu rutu ponovo.

Evo i ruta.
Budinjak – Mrzlo Polje – Sošice (19 km): https://goo.gl/maps/wGxJsMMQFNz
Sošice – Budinjak (15 km): https://goo.gl/maps/eP64owA4HPA2

Vidimo seeee…

ZumberkomNaStruju (105) (1280x960)

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s